Mihai Surdeanu

Phalcon – full-stack PHP framework

Acum aproximativ 2 ani de zile, aveam blogul personal dezvoltat pe baza framework-ului Phalcon. M-am jucat aproximativ 2-3 luni de zile cu el să văd ce poate. Este un framework interesant, fiind cel mai rapid framework PHP care a existat vreodată – livrat ca o extensie a C-ului.

Nu este la fel de popular ca și Laravel sau CodeIgniter. Documentația nu este punctul lor forte. În plus, nu este la fel de intuitiv și ușor de scris codul ca și în Laravel, spre exemplu. Totuși, e o soluție foarte bună dacă aplicația suferă la capitolul performanță sau ceea ce vrei să dezvolți prezintă o sensibilitate anume legată de performanță. Un exemplu cât se poate de bun este o aplicație REST, prin care să fie expuse date prin mai mult endpoint-uri REST.

Revin cu mai multe detalii legate de aplicația pe care vreau să o dezvolt în lunile următoare, folosind Phalcon. Până atunci, vă încurajez și pe voi să-l încercați și de ce să-l alegeți pentru următorul vostru proiect. 😉

PS: Dacă ai nevoie de un pachet de găzduire web pentru site-ul tău care să aibă activată extensia Phalcon (versiunea 4.x), poți apela cu încredere la mine. Am activat această extensie pentru toate versiunile de PHP disponibile pe server – 7.2, 7.3 și 7.4.

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală