Mihai Surdeanu

Bucureștiul în viitor

Bucureștiul se va extinde în viitor – asta e cert! Dacă ai bani acum, cred că cea mai bună investiție este să cumperi un teren la marginea orașului și să aștepți până când îl poți da un preț și mai bun. Investiția este sigură pentru cel puțin 10 ani. Chiar dacă va veni o criză și prețurile se vor prăbuși pentru o perioadă, apoi, cu siguranță lucrurile vor intra din nou pe plus. Atât timp când sunt o groază de orașe din sud și sud-est în care nu prea ai ce să faci și în care lumea preferă să emigreze în capitală pentru a-și găsi un loc de muncă sau pentru a face o facultate, afacerea o să fie sigură!

De câteva zile încoace tot apare o știre precum aleșii noștrii tot încearcă să facă o autostradă A0, o nouă centură pentru capitală. Ideea e bună. De mulț ani Șoseaua de Centură a Bucureștiului e sufocată…

Planul arată bine pe hârtie. Acum să vedem dacă se vor ține și de termene…

În poza de mai sus veți observa noul traseu al autostrăzii de centură cât și soșeaua actuală.

Acum, în articolul de față nu vreau să comentez asupra firmelor care au câștigat contractele, ci aș vrea să dezbatem puțin, împreună, un alt subiect. Să zicem să ați avea bani cash, sau vreți să cumpărați cu credit un apartament în București. În ce zona l-ați lua?

Eu personal l-aș lua în zona de nord sau zona de vest a capitalei. De ce? Orașul se va dezvolta în continuare și se dezvolta mai mult în zonele dintre Șoseaua de Centură și noul traseu al autostrăzii. Și dacă nu mă credeți, cei care stați deja în București, vă invit să vă gândiți numai câte clădiri de birouri noi au apărut în zona de vest a orașului.

Să mergem mai departe cu raționamentul logic. Ce se va întâmpla dacă orașul se va dezvolta mai mult spre nord, nord-vest și vest. Bucureștiul e un cerc. Asta înseamnă că centrul cercului se va muta și el mai spre nord-vest. Corect? Și care e centrul cercului acum? Răspunsul e cât se poate de simplu: Piața Unirii.

Astăzi, concluziile le trageți voi. O zi bună să aveți!

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

1 comentariu

Arhive

Arhiva personală