Mihai Surdeanu

Starlink

Îl apreciez foarte mult pe Elon Musk. Asta e adevărul. De ce? Pentru că e un om ambițios, un om care vrea să rămână în istorie ca fiind un promotor al unor inovații geniale. Da, el este arhitectul Tesla și omul din spatele SpaceX.

Unul dintre proiectele sale mai puțin cunoscute este: Starlink. În ce constă ideea din spate? Omul încearcă să trimită mai mulți sateliți în spațiu, pentru a crea o rețea (un mesh) și pentru a oferi internet oamenilor de pe tot globul la un preț mult mai competitiv decât soluțiile curente. Proiectul este încă în dezvoltare, deschiderea oficială fiind programată la sfârșitul acestui an, în ceea ce privește Canada și Statele Unite și worldwide, pentru anul viitor.

Ce înseamnă internet prin satelit? Cu ajutorul unei antene speciale, pe care va trebui să o pui în balcon sau pe terasă, vei putea să ai internet la tine în casă. În momentul în care acea antenă va fi încorportă de către producătorii de telefoane mobile în smartphone-uri, atunci vei putea beneficia de internet oriunde pe Pământ. Vremurile în care nu vei mai avea semnal pentru că ești pe munte, vor apune.

Cine nu vrea Starlink? Răspunsul e simplu. Giganții precum: Orange sau Vodafone. Dacă stăm să ne gândim, business-ul lor ar dispărea. Asta dacă Elon Musk va reuși să vină cu un preț mult mai bun decât aceștia.

Sincer să fiu mă bucur foarte mult că se reduce monopolul și că există din ce în ce mai multe alternative. Anul viitor, dacă proiectul va ajunge și în România, mi-am propus să subscriu și eu, să îmi cumpăr o antenă și să testez serviciul. Tot respectul pentru Elon Musk.

Voi ce părere aveți?

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală