Mihai Surdeanu

Marea Britanie și Uniunea Europeană

Cu siguranță știți de divorțul Marii Britanii de Uniunea Europeană. Bine, divorțul oficial va fi undeva pe la începutul anului viitor. acum fiind o perioadă de tranzit.

Nu sunt un expert în domeniul financiar, dar părerea mea este că Marea Britanie o să o ducă mai bine decât noi, statele din Uniunea Europeană. Și mă gândesc aici în primul rând la monedă… Lira sterlină e mult peste euro și sunt sigur că va crește și mai mult. Marea Britanie va fi un fel de “mica Elveție”, cu ghilimelele de rigoare.

Și cel mai mult îmi e frică de crearea unui precedent. În Franța, cetățenii devin din ce în ce mai naționaliști, nu că nu ar fi fost deja, dar și ei încep să se sature de anumite lucruri. Dacă și francezii vor ieși din Uniunea Europeană, cred cu tărie că aceasta din urmă se va destrăma.

Bun și de ce ar trebui să ne pese nouă? Problema noastră, a românilor, este că noi suntem dependeți de alte state. Cum adică? Păi noi nu mai avem fabrici, nu mai avem industrie, suntem doar consumatori și producători de servicii. În momentul de față suntem, după bulgari, cei mai ieftini din Europa. Ca să nu mai zic că excelăm în domeniul IT.

Sper, ca și popor, să ne trezim la un moment dat și să ridicăm și noi câteva firme românești care să producă și să fie recunoscute la nivel mondial. Deja există câteva, dar cu siguranță e loc de mai bine. Sper să nu îi mai copiem pe alții.

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală