Mihai Surdeanu

Agregator de feed-uri

În secolul 21 informația este la putere. Dar ce faci când e atât de multă informație? Răspunsul este simplu: începi să folosești un agregator de feed-uri pentru a fii la curent cu tot ceea ce se publică în mediul online.

Eu folosesc unul și vă invit cu căldură să folosiți și voi unul. De ce? Pentru că salvați timp. Am aproximativ 50 de blog-uri pe care le urmăresc zilnic. Dacă ar fi să intru pe fiecare blog în parte ca să văd dacă s-a mai postat ceva, aș înnebuni, cel mai probabil. Cred că am exagerat. De fapt, aș petrece cel puțin o oră să fac acest lucru. Așa că prefer să folosesc un agregator de feed-uri, precum Feedly. Care este șmecheria? Fiecare blog WordPress pune la dispoziție un feed, adică un API programatic prin intermediul căruia se pot extrage câteva din articolele sau comment-urile ce au fost publicate în ultima perioadă de timp. Folosind platforma Feedly, poți mai departe să urmărești un anumit blog și să îl aduci pe peretele tău, în aplicație. Eu am instalată aplicația Feedly pe telefonul mobil.

În acest fel, de fiecare dată când ești în metrou, poți petrece 10-15 minute să te uiți în aplicație și să vezi ce a mai postat lumea, comunitatea ta de bloggeri, fără să fii nevoit să intri pe fiecare blog în parte.

Tu ce aplicație folosești?

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

1 comentariu

Arhive

Arhiva personală