Mihai Surdeanu

Cu și despre parole

Acest articol este despre ce software folosesc eu pentru stocarea parolelor. Până acum ceva timp, foloseam 2-3 parole generice pentru toate conturile și le prioritizam în funcție de importanța contului. Nu prea e bine…

De ceva timp lucrurile s-au schimbat și am început să folosesc tool-uri ceva mai avansate. De aceea, aș vrea să împărtășesc cu voi soluția mea, poate veți alege acest tool. Să nu mai pierdem mult timp… Este vorba de KeePass. Toate parolele dvs. vor fi stocate într-un fișier de disk, care va fi criptat cu o parola de tip master, pe care o puteți seta. În acest fel, de fiecare dată când va trebui să accesați fișierul cu parole, va trebui să specificați parola master. Apoi, dacă aceasta este corectă, puteți vedea toate celelalte parole. Nice nu?

Bun și acum vă întrebați poate ce vom face dacă fișierul se corupe sau îl ștergem din greșeală? Răspunsul este cât se poate de simplu. Ar fi bine să îl aveți sincronizat cu o versiunea din cloud (asta dacă aveți OneDrive) sau cu o versiune de pe prioriul NAS – Network Attached Storage. Deoarece dețin un NAS – Network Attached Storage, prefer această variantă.

Dar ce este un NAS – Network Attached Storage? Răspunsul îl veți găsi în unul din următoarele articole ce vor fi publicate pe blog. 😛

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

1 comentariu

Arhive

Arhiva personală