Mihai Surdeanu

Recomandarea lunii: Cristian Presură – mai mult decât un simplu fizician

Dragilor, lună de lună de acum încolo voi nominaliza o persoană, un film, o carte, sau un sfat care mă impresionează și pe care doresc să-l promovez pe acest blog. Atenție! Nu vorbim de promovare contra-cost.

Pentru luna ianuarie, câștigătorul este domnul fizician Cristian Presură! Vă las un link și către pagina dânsului de Wikipedia. De ce dânsul? Răspunsul este cât se poate de simplu și intuitiv. Dânsul știe să explice o serie de noțiuni și fenome din fizică, în așa fel încât și copii de vârste foarte fragede deșlușesc ceea ce dorește să împărtășească. Am iubit fizica, știu că nu e așa ușoară și îl iubesc pe domnul Presură pentru modul în care explică. Cred că dacă dânsul era profesorul meu, cu siguranță iubeam și mai mult fizica și ajungeam la rândul meu profesor sau de ce nu, fizician.

Are și o carte foarte frumoasă, pe care am comandat-o recent și am început să o citesc cu sete – este vorba de Fizica Povestită. Și dacă încă nu v-am convins, vă voi oferi și un mic demo al dânsului – un video despre Încălzirea globală. Spor la vizionat!

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală