Mihai Surdeanu

Câteva cuvinte despre spălătoriile auto

De puțin timp sunt proaspătul proprietar al unui autoturism marca Dacia – modelul Duster. Voi scrie în următoarele zile și un scurt review asupra acestui model – așa că țineți aproape!

Până atunci, aș vrea să îmi exprim propriile păreri asupra spălătoriilor auto, pentru că inevitabil va trebui să apelați la acestea dacă dețineți un autoturism. Înainte de a cumpăra mașina, mi-am promis că nu o voi spăla decât în spălătorii self-service. De ce? Pentru că am ajuns la concluzia că nimeni nu o spală mai bine decât tine, nimănui nu-i pasă mai mult de mașina ta.

Din dorința de a face cât mai mulți bani, 99% din spălătoriile clasice se grăbesc atunci când îți pun preșurile înapoi în mașina, lăsându-le mai mult decât umede. Cu alte cuvinte, dacă speli mașina destul de des, de poți trezi după nici 3-4 ani cu rugină pe interior. Cu cât ai o mașină mai low-cost (așa cum e marca Dacia), cu atât probabilitatea este mai mare. Apoi, angajații spălătoriilor nu sunt foarte atenți și de cele mai multe ori cer tips înainte de a termina treaba. Dacă ai o mașină scumpă, îți recomand cu căldură să dai tips-ul înainte de a lăsa mașina pe mâna băieților. Altfel, pregătește-te să scoți ceva din buzunar dacă nu vrei să te scoți cu o zgârietură nouă…

Da știu că multă lume o să zică: nu e vina lor că cer tips, e vina noastră că dăm tips… Nu dragilor, e vina noastră pentru că nu încercăm spălătoriile self-service și nu îi lăsăm puțin fără clienți, să înceapă să își dea seama cum e fără să ai clienți. Într-adevăr, încă sunt puține spălătorii self-service – cel puțin în București. În plus, nici acestea nu au numai avantaje. Chiar dacă plătești de 2-3 ori mai puțin decât la cele clasice, va trebui să pui osul la treabă. Va trebui să te uzi puțin, să stai în frig și să îți amâni cafeluța de prânz.

Eu nu sunt foarte pasionat de mașini (asta cumva explică și de ce nu am achiziționat o mașina ceva mai premium decât Duster-ul), dar de când am început să folosesc spălătoriile self-service, am început să iubesc să mă duc lună de lună să-mi spăl mașina.

Nu vreau să vă zic unde merg eu în București, nu pentru că sunt egoist și îmi e frică că voi sta mai mult la coadă (oricum are 24 din 24 deschis), ci pentru că nu vreau să luați acest articol ca fiind unul publicitar. Nu vreau să promovez nicio spălătorie anume… Totuși, dacă locuiți în București și vă interesează, îmi puteți scrie în privat și vă voi răspunde cu mare drag.

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală